Ben Bizzie Nieuws

Blijf op de hoogte van al mijn laatste nieuwtjes. Daarnaast deel ik ook super leuke blogs over sporten en bewegen. En hoor ik al iets knorren? Want ik deel ook mijn favoriete gerechten. Samen ontdekken we dat gezond ook erg lekker kan zijn.

Gezond en lekker eten
Eten doe en moet je elke dag. Wist je dat het een naam heeft wanneer kinderen bang zijn voor nieuwe smaken? Dat heeft neufobie. Ik at vroeger ook geen spruitjes en trok mijn neus op voor bananen. Nu weet ik wel beter. Ik heb meer dan 10 keer moeten proeven, maar heb uiteindelijk ontdekt dat gezond eten juist heel lekker kan zijn. En dat is nodig om te groeien, sterk te worden en gezond te blijven.
Lees meer
Groente en fruit, zet je tanden er in!
Hoe kan dat nu? We eten nog steeds te weinig groente en fruit. Terwijl er zoveel keuze is en zo gezond én lekker. Toch is het enorme aanbod van ongezonde lekkernijen in de supermarkt verleidelijk. Lekker, maar je kan er dik van worden. Ik ben gek op fruit in alle kleuren van de regenboog. Volg mijn tips en probeer meer groente en fruit te eten. Wedden dat ook jij het lekker vindt?
Lees meer
Meer bewegen en spelen
Oei! Ongeveer één op de zeven kinderen is te zwaar. Een gezond gewicht is belangrijk om gezond op te groeien. Dat kan door gezond te eten, maar ook door voldoende te bewegen. Het liefst spring en ren ik de hele dag. Wist je dat kinderen van 4 tot 18 jaar elke dag een uur moeten bewegen? En voor iedereen, dus ook papa’s en mama’s geldt: niet te veel zitten én voldoende slapen.
Lees meer
Warm he? 3 leukste waterspelletjes!
Poe, poe, he, he, warm he? Deze week blijft het nog even puffen dus er zit maar één ding op: waterspelletjes! Onze beweegcoaches selecteerden de leukste zodat jullie kunnen afkoelen en bewegen tegelijk.
Lees meer
Lekker fris, water drinken
Een glas cola of ice tea, lekker en dorstlessend. Maar wist je dat kinderen zo’n 6 kilo suiker per jaar binnenkrijgen door allerlei zoete drankjes? Terwijl er iets bestaat wat veel gezonder en eigenlijk ook heel lekker is. Weet jij wat dat is? Gewoon water uit de kraan! En Ben pakt water niet alleen om te drinken, maar ook om leuke spelletjes mee te doen.
Lees meer
Sjors heeft een nieuw vriendje: Ben Bizzie!
Sjors Sportief en Sjors Creatief waren dit schooljaar een groot succes. Dit jaar neemt hun nieuwe vriendje Ben Bizzie het over. Hij zorgt voor nog meer beweging niet alleen na schooltijd, maar ook tijdens!
Lees meer