Hoofdcontent

Bewegend leren

Gemiddeld zitten kinderen op een schooldag zo’n acht uur. Daar steken wij samen met Ben Bizzie een stokje voor. Voldoende beweging is namelijk onderdeel van een goede gezondheid. We zorgen ervoor dat bewegen een vast onderdeel in het dagelijks leven van een kind wordt. Dat doen we door het onderwijs beweeglijker te maken en bewegen en leren te combineren.

Leren wordt leuker

Bewegend leren zorgt voor betere schoolprestaties en voor een verbeterde concentratie. Daarnaast heeft het positieve gevolgen op de ontwikkeling van de hersenen. Het zorgt voor een beter zelfbeeld, meer zelfvertrouwen en het draagt bij aan de ontwikkeling van sociaal gedrag. Misschien nog wel belangrijker: bewegend leren maakt leren veel leuker, zowel voor de leerlingen als de docent!

Beweeg je mee?

Je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat een vorm van bewegend leren voor. Overgooien van tennisballen tijdens het leren van de tafels, hinkelend moeilijke woorden spellen of zo veel mogelijk woorden verzamelen met -ou of -au tijdens een estafetteloop. Op het schoolplein, in de gymzaal of in de klas, bewegend leren kan overal. Maak kennis met bewegend leren middels ons kennismakingspakket Fan van bewegend leren met Ben of mail voor meer informatie naar beweegcoach Inge Poos via inge@negen.nl.