Hoofdcontent

Ik Ben Bizzie

Hoi! Ik Ben Bizzie. Net als iedereen in Nederland heb ook ik te maken met het Coronavirus. Ik kan daardoor niet meer naar school of met mijn vriendjes buiten spelen. We moeten allemaal thuis blijven. Dat vind ik niet leuk, maar onze gezondheid gaat natuurlijk boven alles! Thuis zitten, betekent natuurlijk niet dat we de hele dag stil moeten zitten. Juist niet! Door te bewegen en spelen blijven we fit én zorgen we voor een goede weerstand. Daarom ga ik, samen met de beweegcoaches de komende weken elke dag jullie helpen om thuis lekker te bewegen. We delen elke dag beweegtips, leuke spellen en gezonde recepten. Doe jij met jouw gezin met me mee?

Beweeg je mee?

Op deze pagina delen we alles, zodat jij elke dag lekker kan bewegen en spelen. Ook kun je alle video’s terug vinden op mijn YouTube kanaal. Laat me vooral weten welke spellen en oefeningen jij het leukste vindt! Dat kan door op Facebook of YouTube een bericht achter te laten of mij een leuke foto of video toe te sturen via Facebook.

Ben Bizzie actie
Veel mensen willen in deze tijd een steentje bijdragen en ouderen helpen. Ook Ben Bizzie helpt graag! Daar heeft hij iets tofs voor verzonnen. Doe jij ook mee aan de Ben Bizzie Actie?
Lees meer
Dobbelsteen estafette met beweegcoach Manouk
Gelukkig hoef je je niet te vervelen, want beweegcoach Manouk houdt jou de hele dag bezig met dit spel: dobbelsteen estafette. Hoe veel activiteiten kun jij afstrepen? Beweeg je mee?
Lees meer
De zevensprong met beweegcoach Susan
Hoe goed kun jij gooien en vangen? Beweegcoach Susan bedacht een spel: de Zevensprong. Een spelletje om je baltechniek en je hand-oogcoördinatie eens flink te trainen. Beweeg je mee?
Lees meer
Kahootquiz met beweegcoach Tijn
Beweegcoach Tijn zet jouw grijze massa, je hersenen, aan het werk. Hij heeft een super coole Kahoot gemaakt vol sportieve en gezonde vragen. Wie weet de meeste goede antwoorden en verdient de meeste punten?
Lees meer
Thuisgym leskaart 3 Mikken
Elke week vind je hier een nieuwe leskaart met een thema. Het thema voor deze week is Mikken! We gaan aan de slag met allerlei trucjes, mikken met je handen en voeten en met een voorwerp. Beweeg je mee?
Lees meer
De vloer is lava met beweegcoach Merle
De hele woonkamer is veranderd in een grote vulkaan en op de vloer ligt een dikke laag lava. Beweegcoach Merle laat zien hoe zij De vloer is lava speelt. Ook laat ze een aantal varianten te zien om je nog meer uit te dagen. Beweeg je mee?
Lees meer
Flessenkubbspel met beweegcoach Patricia
Van de hele dag binnen zitten, wordt niemand blij. Daarom bedacht beweegcoach Patricia een super tof spel om buiten te spelen: het Flessenkubbspel. Ze laat zien hoe het spel gaat. Beweeg je mee?
Lees meer
Wc-rol challenge met beweegcoach Perry
Beweegcoach Perry daagt je vandaag uit met de wc-rol challenge. Hoe veel weet jij er te voltooien? Beweeg je mee?
Lees meer
Houd je fit spel met beweegcoach Inge
Hou je van bordspellen? En hou je van bewegen? Dan is dit spel echt iets voor jou! Beweegcoach Inge legt uit hoe je het Ben Bizzie Houd je fit spel speelt. Beweeg je mee?
Lees meer
Spin the wheel met beweegcoach Ruud
Beweegcoach Ruud heeft een aantal leuke spellen en opdrachten voor peuters en kleuters bedacht. Spin The Wheel en kijk welke opdracht jij moet uitvoeren. Beweeg je mee?
Lees meer
Springtouw challenges met beweegcoach Pascal
Touwspringen een super leuk kinderspel, maar ook hartstikke gezond! Goed voor je uithoudingsvermogen, je coördinatie en nog veel meer. Beweegcoach Pascal daagt je uit met een aantal springtouw challenges. Beweeg je mee?
Lees meer
Thuisgym leskaart 2 Fitness
Elke week vind je hier een nieuwe leskaart met een thema. Het thema voor deze week is Fitness! Maak kennis met allerlei fitnessonderdelen en leer je grenzen verleggen! Beweeg je mee?
Lees meer
Bewegend leren met beweegcoach Chantal
Veel scholen zorgen voor thuisonderwijs, maar volgens beweegcoach Chantal kan dat anders. Zij gaat aan de slag met bewegend leren. Doe je mee? Oefen de tafels, woorden, kleuren en vormen. Hinkel, spring, draai en ren erop los. Beweeg je mee?
Lees meer
Bootcampen met beweegcoach Marijn
Beweegcoach Marijn daagt je uit met deze super toffe bootcamp. Trek je trainingspak en goede sportschoenen aan en ga lekker naar buiten. Zorg ervoor dat je genoeg plek hebt. Beweeg je mee?
Lees meer
Ben Bizzie Knutselfruit
Fruit is ook leuk om mee te knutselen. Knutselen? Ja hoor! Wat ga jij dit weekend maken? Fruitrupsjes of toch de druivenegel? Ben Bizzie weet het wel: de meloenpizza! Bijna zonde om op te eten!
Lees meer
Ben Bizzie Binnenspeelpret
Thuis zitten, betekent gelukkig niet de hele dag stil zitten! Ben Bizzie kent super veel toffe spellen om binnen en samen met je ouders te spelen. Welke spellen speel jij het liefst?
Lees meer
Stoepkrijtparcours met beweegcoaches Dieuwertje en Joyce
Teken met stoepkrijt een parcours op de stoep of in de tuin. Laat je kleine dit parcours afleggen. Beweegcoaches Dieuwertje en Joyce doen het voor. Beweeg je mee?
Lees meer
Ben Bizzie Bingo met beweegcoaches Renée en Pleun
Beweegcoaches Renée en Pleun ontwikkelden vier toffe Ben Bizzie Beweegbingo spellen voor jullie. Veel beweegplezier allemaal! Beweeg je mee?
Lees meer
Thuisgym leskaart 1 Circus
Samen met mijn beweegcoaches zorg ik voor thuisgymonderwijs. Zo kunnen jullie tussen het leren door of op een later moment lekker in beweging komen. De eerste les staat in het teken van Circus. Beweeg je mee?
Lees meer
Binnen Bootcamp met beweegcoach Youp
Vanaf vandaag delen onze beweegcoaches samen met Ben Bizzie elke dag leuke beweegoefeningen, spellen en gezonde tips, die je thuis kunt doen. Beweegcoach Youp trapt vandaag af. Beweeg je mee?
Lees meer
Groente en fruit, zet je tanden er in!
Hoe kan dat nu? We eten nog steeds te weinig groente en fruit. Terwijl er zoveel keuze is en zo gezond én lekker. Toch is het enorme aanbod van ongezonde lekkernijen in de supermarkt verleidelijk. Lekker, maar je kan er dik van worden. Ik ben gek op fruit in alle kleuren van de regenboog. Volg mijn tips en probeer meer groente en fruit te eten. Wedden dat ook jij het lekker vindt?
Lees meer
Meer bewegen en spelen
Oei! Ongeveer één op de zeven kinderen is te zwaar. Een gezond gewicht is belangrijk om gezond op te groeien. Dat kan door gezond te eten, maar ook door voldoende te bewegen. Het liefst spring en ren ik de hele dag. Wist je dat kinderen van 4 tot 18 jaar elke dag een uur moeten bewegen? En voor iedereen, dus ook papa’s en mama’s geldt: niet te veel zitten én voldoende slapen.
Lees meer
Lekker fris, water drinken
Een glas cola of ice tea, lekker en dorstlessend. Maar wist je dat kinderen zo’n 6 kilo suiker per jaar binnenkrijgen door allerlei zoete drankjes? Terwijl er iets bestaat wat veel gezonder en eigenlijk ook heel lekker is. Weet jij wat dat is? Gewoon water uit de kraan! En Ben pakt water niet alleen om te drinken, maar ook om leuke spelletjes mee te doen.
Lees meer