Hoi ik Ben Bizzie!

Hét beweegmaatje voor alle kinderen. Samen met de kinderen zorg ik voor nog meer beweging op en rond school, in de wijk en thuis. We maken van de gezonde en actieve keuze een vanzelfsprekende keuze. En dat doe ik niet alleen, maar met een enthousiast team van beweegcoaches. Samen met lokale partners investeren we in een gezonde omgeving van het kind. We leggen de verbinding tussen jong en oud, met verenigingen en lokale organisaties. Samen ontdekken we dat sportief en gezond vooral heel leuk is. Daarom heb ik zelf ook altijd een lach op mijn gezicht. Sporten zorgt namelijk voor geluk!

Van gymles tot beweegroute

Ik kom op de meest uiteenlopende plekken. Laatst daagde ik met mijn beweegkalender alle basisscholen uit Molenlanden uit om zo veel mogelijk in beweging te komen. De school die de meeste dagen op de kalender had afgestreept, werd beloond. De dag erna zorgde ik samen met de beweegcoaches voor een gymles in maar liefst drie vakken. Met verschillende niveaus zorgden we ervoor dat iedereen mee kon doen. Sommigen hadden moeite met de koprol waar anderen al bezig waren om de salto aan te leren. Vol trots liepen ze aan het eind de kleedkamer. Ook tof was toen ik een tijd geleden een beweegroute in Nuth opende. Een idee van de kinderen uit Nuth zelf. Langs de visvijvers is een prachtig pad aangelegd met allerlei beweeguitdagingen. Van hinkelen tot kikkersprongen. Jong en oud kunnen er samen bewegen en genieten van de mooie omgeving.

Vrienden voor het leven

Elke week maak ik weer nieuwe vrienden en vriendinnen op het schoolplein, bij de voetbalvereniging of in het park in de buurt. Misschien wel voor het leven! Daan uit Meijel kon op school niet goed met de groep mee. Hij kon zich slecht concentreren en was snel afgeleid. Ik vroeg hem om mee te doen met pauzesport. Eerst twijfelde hij, maar even later speelden we samen met anderen allerlei leuke spellen, zoals tikkertje en trefbal. Daan leeft zich helemaal uit en heeft er een stel nieuwe vrienden bij. Als de bel klinkt, gaan we vol nieuwe energie het klaslokaal in.

Gezond en gelukkig

Maar niet alleen bewegen is belangrijk. Gezond en gevarieerd eten hoort ook bij een gezonde leefstijl. Door allerlei dingen te proeven, lust ik een hoop meer dan vroeger. Ik ontdekte dat gezond eten erg lekker is. Dat is ook wat ik kinderen wil bijbrengen. Over bewegen en gezond eten bracht ik daarom al drie magazines uit vol tips en weetjes die ik uitdeelde op verschillende basisscholen. In een editie vroeg ik zelfs kinderen om hun favoriete recept in te sturen om anderen te inspireren om gezond te eten. Kortom, ik wil een steentje bijdragen om zo veel mogelijk kinderen gezond en dus gelukkig te maken. Want door gezond te eten en voldoende te bewegen, voelt iedereen zich fijner in hun vel. Het draagt bij aan meer zelfverzekerdheid, het helpt kinderen om zich motorisch en op sociaal gebied te ontwikkelen. Bewegen zorgt ervoor dat kinderen hun energie kwijt kunnen en zich beter kunnen concentreren in de klas. Onder het motto: veel bewegen is goed, meer bewegen is beter, ga ik met kinderen op ontdekkingsreis naar beweging. Ga je mee?