Hoofdmenu

Ben Bizzie



Sitemap
Hoofdcontent

Bananenbrood bakken met beweegcoach Patricia

Bananenbrood bakken met beweegcoach Patricia

Net als Ben Bizzie is ook beweegcoach Patricia dol op gezonde tussendoortjes. Meestal kiest ze voor een gezonde snack. Vandaag maakt ze haar eigen verse bananenbrood. Super lekker en makkelijk om te maken!

Wat heb je allemaal nodig:

  • 3 overrijpe bananen
  • 3 eieren
  • 150 gram meel (volkoren)
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Beslagkom
  • Staafmixer of blender
  • Cakevorm/bakvorm

Stap 1
Zet je over aan op voorwarmen, doe dit op 180 graden

Stap 2
Snij de bananen in stukjes en doe deze in de blender
Gebruik je een staafmixer, dan doe je de bananenstukjes in je beslagkom

Stap 3
Voeg hier 150 gram meel toe

Stap 4
Voeg 3 eieren toe
Doe dit voorzichtig want we willen geen schil in het brood

Stap 5
Voeg 1 eetlepel kaneel toe
Hou jij heel erg van kaneel kun je altijd beetje extra toevoegen

Stap 6
Voeg 1 theelepel bakpoeder toe

Stap 7
Mix nu alles tot een egale massa
Tegelijk vet je even je bakvorm in met boter

Stap 8
Giet het egale mengsel in je cakevorm/bakvorm

Stap 9
Zet het bananenbrood 25 minuten in de oven

Stap 10
Haal het uit de oven, laat het 30 minuten afkoelen en smullen maar!

Tips:

  • Mocht je blauwe bessen of rozijnen ook lekker vinden kun je die ook altijd nog 100 tot 150 gram toevoegen.
  • Hoe breder je bakvorm, hoe smaller/dunner je brood word
  • Bij het gebruiken van speltmeel word je brood smaller/dunner. Dit komt omdat het minder goed doet rijzen. Dit is niet erg, de smaak blijft lekker.

Een ander lekker en gezond recept is knutselfruit

Maak je eigen meloenpizza of fruitegel. Meer weten over eten en ontdekken of je gezond eet? Lees meer over de Schijf van Vijf 

Bekijk hier alle andere Ben Bizzie tips