Beweegcoach Chantal is aan het begin van dit schooljaar gestart met het programma Beweeg Helden. Met dit programma bieden we kinderen uit de gemeente Horst aan de Maas die normaal gesproken drempels ervaren om aan te sluiten bij een sportvereniging de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende sporten. 6 beweeghelden hebben succesvol het programma doorlopen.
Het sportprogramma is opgezet in samenwerking met een lokale gymvereniging. Kinderen die tijdens de gymles of training moeite hebben met het beweegniveau of opvallend gedrag vertonen, leren op een speelse manier en onder vakkundige begeleiding, hun motoriek verbeteren. Dit zorgt voor een fijne, leuke en veilige leeromgeving waar kinderen weer opbloeien en zelfvertrouwen krijgen. Het is een plek waar kinderen zichzelf kunnen zijn. Uiteindelijk helpt Beweeg Helden de deelnemers lid te worden van een sportvereniging die zij leuk vinden en bij hen past. Een groep van 4 enthousiaste kinderen startte aan het begin van dit schooljaar. Enkele weken later sloten 2 kinderen hierbij aan. Een van deze kinderen vond al snel zijn geluk bij de het badmintonnen en is inmiddels ook lid van de plaatselijk badmintonvereniging. Tegen het einde van het jaar kwam er nog een kind bij wat het aantal naar 6 bracht. Ook andere beweeghelden hebben inmiddels hun weg richting de vereniging gevonden. 

Kinderen bloeien op

Beweegcoach Chantal over Beweeg Helden: ''Je ziet kinderen echt opbloeien en ze gaan bewegen als iets leuks zien. Dit is de plek waar iedereen zichzelf kan zijn.'' Dit ziet ook de moeder van Thijs: ''Thijs heeft een taalontwikkelingsstoornis. Hierdoor heeft hij sociaal en emotioneel vaak hulp nodig. Beweeg Helden creƫert een fijne en veilige leeromgeving met wisselende activiteiten waar echt tijd wordt gemaakt voor elk individu''.