Hoofdmenu

Ben BizzieSitemap
Hoofdcontent

Ben Bizzie Binnenspeelpret

Ben Bizzie Binnenspeelpret

Thuis zitten, betekent gelukkig niet de hele dag stil zitten! Ben Bizzie kent super veel toffe spellen om binnen en samen met je ouders te spelen. Welke spellen speel jij het liefst?

  • Leg een matje op de grond, schuif wat meubels aan de kant, zet jullie favoriete dansmuziek op en leef je uit! Pak er wat rammelaars bij of doe de limbodans! Muziek op zetten tijdens het doen van andere activiteiten helpt ook om lekker bezig te zijn.
  • Zet een speurtocht of hindernisbaan uit in huis. Zet een paar stoelen achter elkaar om onder door te kruipen, bouw een tunneltje met een oud laken, of gebruik een oud matras om op te springen. Maak de route samen met papa, mama, opa of oma. En laat ze meedoen natuurlijk! Dit kan ook buiten.
  • Verstoppertje kennen we allemaal, maar ook deze variant met de wekker? Verstop een kookwekker die op 1 minuut staat. Zoek de wekker en vind deze voordat die afgaat.
  • Ballonnenpret. Welke bewegingen kun je allemaal doen met een ballon? Doe elkaar na en probeer ook de ballon zo lang mogelijk hoog te houden. We vinden het leuk om elkaar na te doen, dus probeer dat ook eens met andere bewegingen en daag elkaar uit.
  • Maak samen je eigen twister spel (knip cirkels uit gekleurd papier of uit wit papier en kleur de cirkels daarna in met verschillende kleuren, of krijt ze op de stoep). Speel daarna samen twister.

Bekijk hier alle andere Ben Bizzie tips