Ben BizzieHoofdcontent

Huisnummerbingo

Ook in het nieuwe jaar zorg ik, Ben Bizzie, voor veel beweging. We zitten nog steeds thuis en dat is belangrijk. Maar bewegen ook! Ga lekker naar buiten en doe mee met de Huisnummerbingo. Een simpel spelletje dat iedereen kent, maar dan net even anders.

Heel Nederland zit thuis in verband met corona. Maar ook dan kunnen we in beweging komen. Het houdt je fit en gezond en dat maakt je minder vatbaar voor corona. Vorig jaar jaagde heel Nederland op de beren tijdens de Berenjacht. En we organiseerden levend ganzenbord. In een nieuw jaar is het tijd voor iets nieuws: Huisnummerbingo! Samen met je bingovel ga jij op pad door jouw eigen wijk op zoek naar huisnummers die op jouw vel staan. Heb je een huisnummer gevonden die op jouw bingokaart staat? Kruis hem af. Wie roept als eerst BINGO? De Bingokaarten worden uitgedeeld op de 200+ basisscholen waar ik actief ben. De bingokaarten zijn ook hieronder te downloaden:

Download hier je Bingokaarten

Pagina 1 t/m 4 zijn bingokaarten voor huisnummers 1 t/m 100. Pagina 5 t/m 8 zijn voor huisnummers van 1 t/m 150. Kies voor welke je wilt gaan en print ze uit. Download je bingokaarten voor huisnummers 1 t/m 100 en huisnummers 1 t/m 150

Op pad!

Je hebt haast niets nodig, behalve een pen of een stift en het bingovel. Neem ook een clipboard mee of gebruik elkaars rug om de huisnummers af te strepen. Ga de straat op, op zoek naar de huisnummers. Of stippel je route van te voren uit via Google Maps.

Tips van Ben voor papa of mama

Maak het nog leuker door een stappenteller bij te houden of je route te volgen via Strava. Ook kun je er een kleine beloning aanhangen: de kinderen mogen de route bepalen of de winnaar bepaalt wat jullie vanavond eten.

Ben Bizzie heeft zich laten inspireren door Channa van www.allesoverspeelgoed.nl. Neem een kijkje op haar website! 

Bekijk hier alle andere beweegtips